Kippensoep

Voorbereiding:

Pel de ui en was deze af. Schil de wortels, snijd deze in stukken van ongeveer 5 cm.

Bereiding:

Doe de kippenbouten, wortels, ui en wat zout in een grote pan, vul deze met ongeveer 3,5 tot 4 liter water. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 3 uur doorkoken (snelkookpan 1 uur)
Laat de soep afkoelen. Haal de kippenbouten, wortels en ui uit de soep. Schep het gestolde vet weg.
Haal het vlees van de bouten. Pureer de wortels. Voeg het vlees en de wortelpuree weer aan de soep toe. Warm de soep weer op. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout, of een bouillonblokje toe.
 
 

Ingrediƫnten:

  • 2 kippenbouten
  • 250 gram wortels
  • 1 ui
  • 3,5 tot 4 liter water
  • zout
  • eventueel 1 kippenbouillonblokje
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten