Crispy Strips

Voorbereiding:

Snijd de kipfilets in repen, ongeveer een duimdikte aanhouden. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Doe de kiprepen in een kom en marineer deze met het kruidenmengsel. Dek de kom af en laat minimaal 8 uur tot maximaal 24 uur in de koelkast staan.

Bereiding:

Verwarm de friteuse op 190 graden.
Strooi de bloem over de kiprepen. Klop het ei en meng met de melk. Doe het bakmeel in een kom.
Dompel een reep in het ei, haal door het bakmeel, dompel nogmaals in het ei en haal door het bakmeel. Herhaal voor alle kiprepen.
Frituur de Crispy Strips in 5 minuten goudbruin. Bak in porties van 4 tot 5 repen.




Ingrediƫnten:

  • 6 kipfilets
  • 1 ei
  • 2,5 dl melk
  • 100 gr bloem
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 gr paprikapoeder
  • 3 gr knoflookpoeder
  • 4 gr peper
  • 18 gr zout
  • * 4 gr MSG*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten