Gebakken Aardappelschijfjes

Bereiding:

Schil de aardappelen, snij in dunne plakken van ongeveer 1 cm.
Doe de aardappelschijfjes in een pan, vul met water tot aardappelen net onder water staan, voeg zout aan het water toe.
Zet de pan op het vuur. Zodra het water kookt, giet de aardappelschijfjes af.
Zet de oven aan, 100 graden. Zet het bord in de oven.
Zet de koekenpan op het vuur. Verhit hierin olie met een beetje boter.
Bak de aardappelschijfjes in kleine porties, draai regelmatig tot ze goudbruin zijn.
Zodra een portie klaar is, leg deze op een keukenpapiertje op het bord in de oven. Zo trekt het overtollige vet in het papier en blijven de aardappelschijfjes warm tot de laatste portie klaar is.

Ingrediƫnten:

  • Vastkokende aardappelen
  • Olijfolie
  • Boter
  • Zout

Benodigdheden:

  • Schilmes
  • Pan
  • Koekenpan
  • Overvast bord
  • Oven
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten