Zuurvlees

Voorbereiding:

Doe het vlees in een kom en voeg het water, de azijn en laurierblad toe. Dek de kom af en laat minimaal 8 uur tot maximaal 24 uur in de koelkast staan. Schep af en toe om.

Bereiding:

Giet het vlees af, bewaar het azijn-water mengsel en het laurierblad.
Dep het vlees droog.
Verhit boter in de pan en bak het vlees op hoog vuur bruin.
Verwarm het azijn-water mengsel en voeg dit bij het vlees. (Probeer rustig langs de rand van de pan te schenken, om te voorkomen dat het gaat schuimen) Voeg ook het laurierblad en de kruidnagel toe.
Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat het vlees een uur lang op laag vuur sudderen.
Intussen, snij de uien in parten en die weer in stukken van ongeveer 1 cm. Bak in een andere pan de uien glazig tot bruin. Voeg de gebakken uien met de appelstroop en bruine basterdsuiker toe, roer goed door en breng weer aan de kook.
Verkruimel de peperkoek. Zodra het vlees een uur heeft gesudderd, voeg de peperkoek toe. Zorg dat deze een laagje boven op het vlees vormt, niet doorroeren! Doe de deksel op de pan en laat dit een kwartier staan. Daarna goed doorroeren en nog een kwartier op het vuur laten staan. Om te voorkomen dat de Zuurvlees aanbrandt regelmatig omroeren.

Ingrediƫnten:

  • ± 500 gr Poelet of paarden/runderlappen (hacheevlees)
  • 300 ml Water
  • 300 ml Azijn
  • 3 Laurierbladeren
  • 2 Kruidnagels
  • 350 gr Uien
  • 4 eetlepels Appelstroop
  • 3 eetlepels Bruine Basterdsuiker
  • ± 8 cm Peperkoek (ontbijtkoek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten