Geglaceerde ham

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor, 200 graden. Een rooster met lekplaat iets onder het midden van de oven.
Meng de citroensap, bruine basterd suiker, mosterd en honing. Roer tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg de olie toe, rustig doorroeren zodat de olie in de marinade kan worden opgenomen.

Bereiding:

Bestrooi de ham met peper. Snijd met een scherp mes horizontale en verticale inkepingen in de ham, 2,5 cm afstand 1 cm. diep, tot een soort raster van ruiten.
Doe in elke ruit een kruidnagel.
Breng op beide kanten van de ham met een kwast de marinade aan.
Leg de ham op het rooster in de oven, 200 graden.
Smeer het vlees regelmatig in met de rest van de marinade, het vlees hoeft niet te worden gedraaid.
Verlaag na 20 minuten de temperatuur van de oven naar 165 graden (ongeacht het gewicht van de ham). 
Als het vlees klaar is, haal de kruidnagels eruit en snijd de geglaceerde ham in dunne plakken.
Bereidingstijd:
Houdt aan per 100 gram vlees 10 minuten bereidingstijd in de oven.
Wanneer het vlees erg dik is, tel 5 tot 10 minuten extra.

 

Ingrediƫnten:

  • 600 gram varkensfricandeau
  • peper
  • kruidnagels
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels bruine basterd suiker
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 6 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten