Voorbereiding:
Doe de spareribs in een schaal.Doe alle ingrediënten in de kom en meng met de garde goed door elkaar tot een marinade.
Schenk de marinade over de spareribs zodat ze helemaal onderdompelen. (wanneer nodig, maak extra marinade)
Marineer de spareribs minimaal 4 uur tot maximaal 24 uur
Bereiding:
Schenk een deel van de marinade bij het water, bewaar genoeg om de spareribs later mee in te smeren.
Breng het water aan de kook, laat ongeveer 20 minuten zacht doorkoken.
Na ongeveer 10 minuten, zet de oven aan om voor te warmen. 190 gr.
Als de spareribs 20 minuten hebben gekookt, schenk de spareribs af en dep ze droog.
Smeer de spareribs in met de marinade.
Doe de spareribs in de oven, en braad in 30 minuten gaar. Draai ze een aantal keer om en smeer in met de marinade.
Ingrediënten:
- 1kg spareribs
- scheut olie
- scheut ketjap
- 1 eetlepel mosterd
- 4 eetlepels honing (vloeibare bloemhoning)
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- sambal naar smaak
- 3 teentjes knoflook
Benodigdheden:
- kom
- eetlepels
- garde
- schaal
- pan
- oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten