Reibekuchen


Bereiding:

Rasp de aardappelen, verzamel dit in een theedoek en wring het vocht eruit. Versnipper de ui zo klein mogelijk.
Doe de aardappel-rasp, ui, ei, peper, zout en nootmuskaat in een kom en meng dit.
Zet de oven aan, 100 graden. Zet het bord in de oven.
Verwarm olie in een koekenpan (doe zoveel olie in de pan dat de Reibekuchen drijven)
Schep per Reibekuch ongeveer 2 eetlepels van het mengsel in de pan. Druk met de achterkant van de lepel plat.
Er passen ongeveer 2 tot 3 Reibekuchen per keer in een pan.
Zodra de randen goudbruin zijn omdraaien en bak de andere kant goudbruin.
Zodra een portie klaar is, leg deze op een keukenpapiertje op het bord in de oven. Zo trekt het overtollige vet in het papier en blijven de Reibekuchen warm tot de laatste portie klaar is.



Ingrediƫnten:

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 2 mespunten zout
  • 1 mespunt peper
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepels bloem 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Welke hoeveelheid nootmuskaat moet erbij?

Anneke Hatting zei

1 mespunt nootmuskaat

Een reactie posten