Mini Friet

Voorbereiding:

Schil de aardappelen.
Snij frieten van ongeveer halve cm dik. (Ik gebruik hiervoor een schaaf met messen opzet)
Was de frieten in koud water. Doe de frieten, wat zout en koud water in de kom, dek deze af met de theedoek. Laat een paar uur staan.

Bereiding:

Je moet de friet 2 keer bakken. Je begint met het voorbakken, daarna komt het afbakken.
Voor het voorbakken, verwarm het frietvet tot 160 graden.
Giet het water af en dep de friet droog met de theedoek.
Bak de friet in kleine porties. De friet is klaar zodra deze beginnen te sissen. Doe wat keukenpapier in een schaal, laat hier de friet goed in uitlekken. Laat de friet goed afkoelen, voordat gaat afbakken.
Voor het afbakken, verwarm het frietvet tot 190 graden.
Bak de friet weer in kleine porties tot deze een goudbruine kleur hebben. Laat de friet weer in een schaal met keukenpapier uitlekken.

Ingrediƫnten:

  • Aardappelen
  • Zout
  • Frietvet

Benodigdheden:

  • Schilmes
  • Schaaf
  • Kom/pan
  • Theedoek
  • Frituur
  • Schaal
  • Keukenrol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten